Man uit Blankenberge vraagt vrijspraak voor slagen met fietsslot en skateboard

17/05/18 om 21:55 - Bijgewerkt om 21:54

Het incident gebeurde op 3 augustus 2015 in de Weststraat in Blankenberge.

Man uit Blankenberge vraagt vrijspraak voor slagen met fietsslot en skateboard

© Getty Images/iStockphoto

A.V. en zijn kameraad M.V. reden toen met respectievelijk hun skateboard en fiets door de straat. Daarbij zou de zestiger, die buiten het café op het voetpad stond, zijn aangereden door de man met het skateboard. Daarna zou er een schermutseling zijn ontstaan en werd de man geslagen met het skateboard en door de tweede met diens fietsslot. Een kapotte knie was het gevolg. De man met het skateboard daagde noch in eerste aanleg, noch in beroep op. De fietser, A.V. wel en vraagt in plaats van 9 maand cel, de vrijspraak op grond van twijfel, minstens dat er sprake is van uitlokking. Volgens hem was de man verbaal agressief en wou de man het skateboard afnemen, waarna een schermutseling is ontstaan. Maar zeker is hij dat er nooit is geslagen met een fietsslot.

"Dit is wat men noemt, zich weren als een duivel in een wijwatervat", meende procureur-generaal De Smet. Er was immers een getuige die een uur na de feiten werd verhoord door de politie. Hij vertelde het verhaal dat enige tijd nadien door het slachtoffer werd bevestigd. "Die man kende het slachtoffer niet, dus waarom zou hij die verklaring uit zijn duim zuigen?", meende de procureur-generaal. "De dader, A.V. dus, ging niet onmiddellijk in op de vraag tot verhoor door de politie. Hij diende zich pas in april -acht maand na de feiten- aan, met een compleet ander verhaal, waarbij de oude man het skateboard zou hebben afgenomen! Met andere woorden: 'ik geloof er geen snars van!' Hij vindt 9 maand voor de feiten goedkoop, maar vroeg toch de bevestiging van de straf. Uitspraak op 20 juni.

(OSM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!