Man schiet op vrouw: 600 euro boete

Redactie KW

Een man uit Tielt heeft een geldboete van 600 euro gekregen omdat hij zijn vrouw per ongeluk neerschoot met een luchtdrukgeweer.

Volgens de rechter legde de man onvoldoende voorzorg aan de dag. Op 19 oktober 2013 leefde J.B. (43) zich in zijn tuin uit met een zwaar luchtdrukgeweer. Hij vuurde naar een schietschijf, die na elk salvo vervangen werd door zijn vrouw. Maar tijdens het afstellen van het vizier ging het wapen per ongeluk af en doorboorde een kogel de lever van zijn vrouw, die net een nieuwe schietschijf aan het plaatsen was. De vrouw werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht en verkeerde even in levensgevaar.

Ongeluk

De man, die vroeger lid was van de motorbende Hell’s Angels en een flink gevuld strafregister heeft, werd meteen in de boeien geslagen op verdenking van poging tot doodslag. Maar al snel werd duidelijk dat het om een ongeluk ging en mocht hij de cel weer verlaten. “Mijn cliënt heeft heel wat op zijn kerfstok maar nu had hij echt geen kwaad in de zin. Hij had absoluut niet de bedoeling om op zijn vrouw te schieten,” stelde advocaat Rino Mariman tijdens de pleidooien. De vrouw van J.B. hield aan het incident een klein litteken over en stelde zich geen burgerlijke partij.

(AFr )

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier