Man riskeert 1 jaar cel na geweld in Blankenberge

Redactie KW

Een 40-jarige man uit Blankenberge riskeert een gevangenisstraf van één jaar omdat hij een deurwaarder en een wijkagent te lijf ging toen die spullen bij hem in beslag kwamen nemen.

Nestor B. is geen onbekende voor de politie. Hij werd al een paar keer veroordeeld omdat hij bij vechtpartijen betrokken raakte. Op 12 december vorig jaar vond opnieuw een voorval plaats.

Verwondingen in gezicht

Toen stonden een deurwaarder en een politieman bij hem aan de deur in de De Smet de Naeyerlaan in Blankenberge. Ze kwamen spullen in beslag nemen en dat was niet naar de zin van de agressieveling. Hij ging hen te lijf en deelde enkele rake klappen uit.

“Mijn cliënt liep verwondingen op in zijn gezicht en aan zijn kaakbeen”, zegt de advocaat van de deurwaarder. Die vroeg dan ook een schadevergoeding van 6.000 euro.

“Veroordeelde trekt geen lessen”

Ook de wijkagent in kwestie stelde zich burgerlijke partij. “Hij heeft tot op de dag van vandaag schrik door dat incident”, aldus zijn advocaat. “Bij elke inbeslagname weet hij niet wat er zal gebeuren. Hij was vier dagen arbeidsongeschikt. Hij kampt nog steeds met problemen aan zijn traankanaal door het krabben van die man.”

De beklaagde zelf daagde niet op voor het proces. “Hij wentelt zich in de slachtofferrol”, aldus de procureur. “Hij werd al herhaaldelijk veroordeeld, maar trekt duidelijk geen lessen.” Er werd dan ook een gevangenisstraf van één jaar gevorderd. De man kent zijn straf op 15 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier