Man opgepakt in aanrandingszaak in Roeselare

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De dertiger die zondagavond was opgepakt in het kader van een aanrandingsdossier is maandag door de Kortrijkse onderzoeksrechter aangehouden. Dat meldt de Kortrijkse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

In de nacht van 21 op 22 juli werd een jonge vrouw het slachtoffer van een aanranding. Aan de fietsenstalling aan het station in Roeselare werd de vrouw de weg versperd door een man. Ze werd op de grond geduwd, maar kon ontkomen en vluchtte een hotel in. Ook daar werd ze door de man hardhandig aangepakt. Hij hield haar in een wurggreep. De vrouw bonkte op de glazen inkomdeur. Toen iemand daar opendeed, vluchtte de dader. Iets verderop randde hij nog een vrouw van 53 aan. Zij riep luid, waarna de man opnieuw de benen nam.

Via het opsporingsprogramma Faroek deden speurders een oproep naar getuigen of personen die de man herkennen op de camerabeelden. Een tip die daarna binnen kwam, leidde tot de arrestatie van een 32-jarige Bulgaar, die al een tijdje in Roeselare verblijft. De man werd maandag verhoord en is in de loop van de namiddag onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij moet vrijdag voor de raadkamer komen, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier