Man met bipolaire stoornis riskeert zes maanden cel voor belaging

09/05/18 om 14:00 - Bijgewerkt om 14:01

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moest zich woensdag een man verantwoorden voor belaging van zijn ex-vrouw. Al zeven jaar lang valt de beklaagde zijn voormalige echtgenote en haar ouders lastig. Eén keer installeerde hij zich in een tuinstoel vlak voor de oprit van de woning.

Man met bipolaire stoornis riskeert zes maanden cel voor belaging

De man uit Antwerpen is niet aan zijn proefstuk toe. Zo zou hij zijn ex midden in de nacht regelmatig opbellen en werd hij 's nachts betrapt terwijl hij met de buitenverlichting van de woning van zijn ex knoeide. Hij zou zelfs gedreigd hebben om zelfmoord te plegen en zijn zonen mee te nemen. De beklaagde en het slachtoffer zijn verwikkeld in meerdere gerechtelijke procedures om tot een regeling voor de drie kinderen te komen.

De man ontkent de feiten niet. Volgens zijn advocaat kon hij de onverwachte scheiding erg moeilijk verwerken. Hiervoor is hij nog steeds in behandeling. De man zou ook kampen met een bipolaire en autismestoornis.

Het openbaar ministerie vordert zes maanden. Eerder werd de vijftiger al veroordeeld tot 150 uur werkstraf voor belaging. Het vonnis volgt op 29 september. Dit uitstel geeft de man de kans om te tonen dat hij kan ophouden met zijn kinderachtige gedrag, aldus de rechter.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!