Man die zich als politieman voordeed tegenover jonge vrouw en haar bedreigde, blijft in de cel

24/07/18 om 17:07 - Bijgewerkt om 17:06

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 35-jarige man met twee maanden verlengd voor wederrechtelijke vrijheidsberoving in Knokke-Heist. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

Man die zich als politieman voordeed tegenover jonge vrouw en haar bedreigde, blijft in de cel

© BELGA

De feiten speelden zich op dinsdag 26 december 2017 af in Knokke-Heist. S.T. achtervolgde de wagen van een jonge vrouw, die stopte omdat ze een blauw zwaailicht opmerkte. Daarna kroop de verdachte zelf in de auto van de jonge vrouw. Hij gaf zich uit voor politieman en nam zelf plaats achter het stuur. De verdachte reed naar een verlaten parking, waar hij de vrouw boeide en bedreigde. Uiteindelijk slaagde het slachtoffer erin om te ontkomen.

De verdachte kon pas begin februari geïdentificeerd worden en werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het blijft onduidelijk wat de precieze bedoelingen van de man waren. Naar eigen zeggen had hij dringend geld nodig om een beperkte gokschuld te kunnen afbetalen. De verdachte verklaarde zich ondertussen bereid om een test met de leugendetector te ondergaan.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!