Man die Blankenbergs hotel plunderde, veroordeeld tot 40 maand extra

Redactie KW

Een man uit Laarne is in beroep veroordeeld tot 40 maand cel extra voor de oplichting voor duizenden euro’s. Samen met zijn partner kocht hij werkmateriaal met behulp van vervalste betalingsbewijzen. Hij verborg zich ook dagenlang in een Blankenbergshotel, uiteraard zonder nadien de rekening te betalen.

Timothy D. en Debbie V. hanteerden steeds dezelfde werkwijze. Ze maakten een screenshot van een overschrijving op de Belfius Mobile app, maar knipten daarbij de knoppen ‘annuleren’ en ‘bevestigen’ weg. Op die manier merkten de slachtoffers niet dat de overschrijving uiteindelijk helemaal niet werd uitgevoerd. Op 10 juli 2015 gebruikten ze een vals betalingsbewijs van ruim 7.200 euro om 32 Velux-ramen aan te schaffen. Een week later werd met dezelfde truc werkmateriaal ter waarde van bijna 22.000 euro achterovergedrukt.

Onmiddellijk na de feiten hield het koppel zich tien dagen schuil in een hotel in Blankenberge. Ze plunderden er onder meer de minibar om nadien halsoverkop het hotel te verlaten, de rekening van bijna 5.000 euro lieten ze uiteraard onbetaald. Daarnaast reden ze ook twee huurwagens kapot.

Maar wat de procureur-generaal vooral stoorde, was dat de 38-jarige man al een strafblad van 12 bladzijden bezit met 68 veroordelingen op. “Dit is onwaarschijnlijk! U bent een schoolvoorbeeld voor de falende justitie en een schoolvoorbeeld van hardleersheid! De maat is vol, u hoort thuis in de gevangenis, pas dan zijn we als maatschappij pas gerust!”

In eerste aanleg kreeg de man 37 maand cel, maar in beroep vroeg de procureur-generaal minstens vijf jaar cel. Het hof besloot een eerdere veroordeling uit 2016 op te rakelen omdat het ging om gelijkaardige feiten in dezelfde periode. Daarbij werd hij veroordeeld tot een jaar cel. Bovenop die veroordeling, kreeg hij nu 40 maand extra en een beroepsverbod van tien jaar.

Ook zijn vrouw werd mee vervolgd, maar zij heeft nog een relatief blanco strafblad. Zij kreeg in eerste aanleg twee jaar effectief, maar het hof gaf haar opschorting van straf onder voorwaarden.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier