Man blijft in de cel voor wederrechtelijke vrijheidsberoving

15/05/18 om 14:20 - Bijgewerkt om 14:20

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 35-jarige man met twee maanden verlengd voor wederrechtelijke vrijheidsberoving in Knokke-Heist. De verdachte gaf zich tegenover een jonge vrouw uit voor politieman, maar het is niet duidelijk wat zijn precieze bedoelingen waren.

Man blijft in de cel voor wederrechtelijke vrijheidsberoving

De feiten speelden zich op dinsdag 26 december 2017 af in Knokke-Heist. S.T. achtervolgde de wagen van een jonge vrouw, die stopte omdat ze een blauw zwaailicht opmerkte. Daarna kroop de verdachte zelf in de auto van de jonge vrouw. Hij gaf zich uit voor politieman en nam zelf plaats achter het stuur. De verdachte reed naar een verlaten parking, waar hij de vrouw boeide en bedreigde. Uiteindelijk slaagde het slachtoffer erin om te ontkomen.

De verdachte kon pas begin februari geïdentificeerd worden en werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het blijft onduidelijk wat de precieze bedoelingen van de man waren. Naar eigen zeggen had hij dringend geld nodig om een beperkte gokschuld te kunnen afbetalen. Uit de eerste bevindingen van de gerechtspsychiater blijkt wel dat S.T. toerekeningsvatbaar is.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!