Man blijft in de cel voor overdosis fentanyl in Oostende

Het lichaam van het slachtoffer werd op maandag 9 april aangetroffen in een kraakpand in Oostende. © a-JRO
Redactie KW

Het levenloze lichaam van het slachtoffer werd op maandag 9 april aangetroffen in een kraakpand in het centrum van Oostende.

Het is niet duidelijk wanneer F.V. precies om het leven is gekomen. Toxicologisch onderzoek heeft ondertussen uitgewezen dat de vrouw bezweken is aan een overdosis fentanyl.

Fentanyl is een bestanddeel van de pijnstillende pleister Durogesic. Die krachtige pijnstiller dient om ernstige langdurige pijn te behandelen en kan enkel op doktersvoorschrift verkregen worden. Vermoedelijk heeft het slachtoffer de fentanyl van de pleisters gewreven en dan op zilverpapier verhit. De vrijgekomen gassen worden dan geïnhaleerd. Die methode is vergelijkbaar met het zogenaamde chinezen van heroïne.

Veroordeeld in ander drugsdossier

In het onderzoek naar de feiten werd Mike D. al op 11 april aangehouden door de onderzoeksrechter. Enkele dagen later belandde ook zijn vriendin in de cel. Bo H. wordt eveneens verdacht van schuldig verzuim en van het afleveren van verdovende middelen met de dood tot gevolg. Beide verdachten ontkennen dat ze fentanylpleisters leverden aan het slachtoffer. Ondertussen werd Mike D. in een ander drugsdossier door de correctionele rechtbank van Brugge tot 12 maanden effectieve celstraf veroordeeld.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier