Man blijft in de cel voor doodslag in Zeebrugge

21/11/17 om 13:01 - Bijgewerkt om 13:00

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 32-jarige man uit Zeebrugge met twee maanden verlengd op verdenking van doodslag op zijn vriendin. Benjamin J. bracht het 33-jarige slachtoffer eind mei met zware slagen tegen het hoofd om het leven.

Man blijft in de cel voor doodslag in Zeebrugge

In de vooravond van vrijdag 26 mei kregen de verdachte en zijn Waalse vriendin het in hun appartement in de Noordhinderstraat in Zeebrugge met elkaar aan de stok. Tijdens de hoogoplopende ruzie in dronken toestand kreeg J.I. klappen tegen het hoofd. Benjamin J. besefte dat de situatie ernstig was en verwittigde de hulpdiensten. Het slachtoffer werd nog van het ziekenhuis van Blankenberge overgebracht naar een ziekenhuis in Brugge, maar alle hulp kwam te laat.

De verdachte werd een dag later aangehouden door de onderzoeksrechter en zit sindsdien in voorhechtenis. Zijn verschijning voor de raadkamer werd vrijdag op vraag van de verdediging uitgesteld. De verhoren van de moraliteitsgetuigen waren immers al klaar, maar zaten toen nog niet in het dossier. Het onderzoek is ondertussen zo goed als afgerond. "Het is enkel nog wachten op het verslag van de gerechtspsychiater", aldus meester Suzy Cooleman, advocate van de verdachte.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!