Mama Mikey Peeters : “Ik ben opgelucht”

Ilse Naudts

De familie van Mikey Peeters volgden deze week het assisenproces vanop de eerste rij. Ze hadden veel steun aan elkaar. “Ik ben blij dat hij gestraft wordt en dat hij niet meteen vrij komt”, zegt mama Lesley Lecluyse.

Mikey stierf op 30 mei 2014 op 19-jarige leeftijd. Een discussie na een avondje stappen mondde uit in een gevecht. Leuvenaar Steven Van Geel (26) belandde vechtend met Mikey op de grond. Zijn Oostendse vriend Suleyman Betulgierev (25) stak – uit het niets – Mikey genadeloos dood met 6 messteken. Betulgierev vluchtte na de feiten onmiddellijk naar familie in Tsjetsjenië. Hij werd bij verstek veroordeeld tot 30 jaar cel.

Mama Mikey Peeters :
© BELGA

Van Geel kreeg van de jury vrijdagavond 8 jaar cel voor medeplichtigheid. “Ik ben opgelucht”, zegt Mikey’s mama Lesley Lecluyse. “Deze week heeft louterend gewerkt. Het is nu voor eens en voor altijd bewezen dat Mikey daar niets mee te maken had. Dat hij gewoon twee losgeslagen projectielen is tegengekomen.” Voor de familie blijft het een kaakslag dat Betelguirev in Tsjetsjenië een mooi leven leidt. Dat hij er een vrouw en een kind heeft. “Ik ben vooral blij dat Steven Van Geel vandaag ook gestraft wordt”, zegt Lesley Lecluyse. “Dat hij niet meteen vrijkomt en hier zomaar weg kan wandelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier