Malafide internetverkoopster uit Heule riskeert drie jaar cel voor valse concerttickets

© iStock
Redactie KW

Een vrouw uit Heule riskeert een celstraf van drie jaar, waarvan de helft effectief, voor oplichting en valsheid in geschrifte. Via een zoekertjeswebsite bood de 28-jarige J. V. tal van valse festival- en concerttickets te koop aan.

De vrouw moest zich maandag voor de correctionele rechtbank van Ieper verantwoorden voor 44 afzonderlijke feiten van oplichting. Via de website 2dehands.be zou ze tal van tickets verkocht hebben voor festivals zoals Tomorrowland en optredens van onder andere U2 en AC/DC. De kopers ontvingen echter nooit de tickets waarvoor ze betaald hadden. Ze wordt ook vervolgd ook voor valsheid in geschrifte. J. V. zou dankzij een valse urinetest een attest verkregen hebben waarop stond dat ze zwanger was. Zo zou ze ten onrechte uitkeringen en een geboortepremie hebben opgestreken.

Het Openbaar Ministerie tilde zwaar aan de zaak. “U hebt in deze hele zaak nog geen teken van spijt getoond. Daarom kan ik niet anders dan een zware straf vorderen,” zei de openbare aanklager.

Er hangt de vrouw een straf van drie jaar boven het hoofd, waarvan de helft effectief. De zaak wordt verdergezet op 13 juli.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier