Maffiapraktijken in Oostende: vrederechter staat terecht voor "crapuleus" gesjoemel

08/06/18 om 05:00 - Bijgewerkt op 14/06/18 om 13:56

Wie tussen 1990 en 2014 met het tweede kanton van het Oostendse vredegerecht te maken kreeg, hield maar beter zijn spullen in de gaten. Uit het dossier tegen de ontslagen vrederechter Guido De Palmenaer (64) blijkt dat niets uit de grijpgrage handen van de magistraat kon blijven. Het hof van beroep buigt zich vandaag vrijdag over de zaak. Rond zich organiseerde De Palmenaer een ingenieus netwerk van advocaten, bankdirecteurs en voorlopig bewindvoerders. Iedereen in Oostende wist wat er aan de hand was maar hield jarenlang het deksel op de doofpot. Onvervalste maffia in de Stad aan Zee.

De monden van de speurders van de cel Ecofin van de Brugse federale politie vallen open als ze op woensdag 22 januari 2014 huiszoekingen uitvoeren in het Oostendse vredegerecht en het appartement van vrederechter Guido De Palmenaer. De kelder van het vredegerecht lijkt wel de grot van Ali Baba. Afrikaanse kunst, waardepapieren, tientallen dure juwelen en gouden sieraden, kunstboeken, waardevolle postzegels, zelfs een stenen Christusbeeld en kandelaars... onnoemelijk veel voorwerpen liggen er opgestapeld.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!