Luxecaravan gestolen van wei in Zuienkerke

© MM
Redactie KW

Dieven hebben vrijdagnacht de luxecaravan gestolen van Dorine De Duytsche (47) en Geert Temmerman (58). Het koppel uit Blankenberge merkte de diefstal op toen ze hun caravan zaterdagochtend wilden kuisen. “Dit is een fikse streep door onze rekening. Mijn man reist al 35 jaar op die manier”, zucht Dorine.

De ene caravan is de andere niet. Het exemplaar dat vrijdagnacht werd gestolen langs de Lisseweegsesteenweg in Zuienkerke, bewijst alvast dat de daders smaak hadden. De ‘Fendt Brillant 650TF is een luxecaravan en kost nieuw zo’n 40.000 euro. “We kochten de caravan vijf jaar geleden. Voor ons was dat ideaal aangezien we heel erg vaak zo op reis gaan”, zegt Dorine De Duytsche.

“We waren nog maar net terug van een reis naar Spanje en hadden de caravan bij een vriendin gezet. Het was de bedoeling om hem zaterdagochtend te kuisen en dan weer op stalling te zetten. Zo ver is het jammer genoeg niet gekomen.” De politie is een onderzoek gestart naar de daders. Volgens Dorine en Geert gebeurde de diefstal even na 4 uur. De hond des huizes begon in het midden van de nacht te blaffen. Vermoedelijk was dat het moment van de diefstal

Buitenland

Voor het koppel is de diefstal letterlijk en figuurlijk een fikse streep door de rekening. Een nieuwe kopen zit er niet meteen in gezien de kostprijs. “Zo’n model koop je normaal geen twee keer in je leven. Hopelijk levert het onderzoek van de politie iets op. Maar misschien rijdt onze caravan ondertussen al rond in het buitenland? Veel gelijkaardige exemplaren rijden er alleszins niet rond”, besluit Dorine. Wie tips heeft over de diefstal kan altijd terecht bij de lokale politie van Blankenberge/Zuienkerke.

(MM/foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier