Lokaal Chiro Oudenburg ten prooi aan vandalisme

© LIN
Redactie KW

De daders schaften zich toegang tot het lokaal, gelegen in de Dorpsstraat in deelgemeente Ettelgem, door een venster aan de achterkant in te slaan.

De ravage is enorm. “We ontdekten het vandalisme de voorbij nacht, toen enkele leden terugkeerden van een sweet sixteen party in het zaaltje van de vrije basisschool. Mijn vriendin Eline zag dat het hekje openstond en is gaan kijken”, vertelt hoofdleider Niko Lebeke.

“We hebben toen de politie verwittigd maar die kon alleen de vaststellingen doen. Vermoedelijk waren ze met drie of meer, want de ravage is te erg voor een persoon”, denkt Niko.

Oproep tot hulp

“Vandaag zouden we vergaderen over ons kamp van eind augustus, maar door de gebeurtenissen zijn er andere prioriteiten. We doen dan ook een oproep naar leden, ouders, sympathisanten om ons om 14 uur te komen helpen met de opkuis, want er zullen veel handen nodig zijn. In het lokaal is op meerdere plaatsen graffiti gespoten, overal liggen eieren kapot gesmeten, er is mosterd op de muren, de diepvries is opengebroken, uit de koelkast is drank over onze nieuwe boxen gegoten, in het keukentje hebben ze de waterkraan opengezet. Door het water dat wellicht op de leidingen gelopen is, hebben we nu geen elektriciteit meer…”, somt Niko de vernieling op

Lokaal Chiro Oudenburg ten prooi aan vandalisme
© LIN

.

“We laten ons hierdoor niet klein krijgen”

Achteraan het lokaal werd materiaal buiten gegooid, ook een zak met nieuwe t-shirts. “Er werd een kader met twee foto’s verplaatst en centraal gezet op een tafel. Een teken van de daders? Viseren ze Chiro Oudenburg of iemand van ons? Hopelijk blijft het bij die ene keer. Maar we laten ons hierdoor niet klein krijgen. Met de vele helpende handen – al veel ouders en leden hebben toegezegd om te komen – gaan we door deze zure appel bijten”, stelt Niko Lebeke.

(LIN/foto LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier