Litouwse vrachtwagenchauffeur aangehouden voor rol in mensensmokkelbende

15/05/18 om 14:53 - Bijgewerkt om 14:52

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een Litouwer met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel. De vrachtwagenchauffeur zou een rol spelen in de Albanese bende die werd opgerold bij de smokkel van 13 transmigranten in Veurne.

Litouwse vrachtwagenchauffeur aangehouden voor rol in mensensmokkelbende

De federale gerechtelijke politie voerde in de nacht van zondag 18 op maandag 19 februari een observatie uit op de parking langs de E40 in Jabbeke. Ze stelde vast dat mensen met twee voertuigen naar de snelwegparking werden gebracht. De politie besloot de voertuigen en een vrachtwagen te volgen. In de regio Veurne werden uiteindelijk 13 transmigranten op een vrachtwagen verstopt, waarna vier vermeende mensensmokkelaars werden ingerekend.

Een 32-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur, twee Albanese mannen en een Albanese vrouw werden allemaal aangehouden door de onderzoeksrechter. De verdachten maken deel uit van een bende die Albanese vluchtelingen het Verenigd Koninkrijk probeert binnen te loodsen. De smokkelaars opereerden vanuit het vroegere Formule 1-hotel in Gent. Dat hotel staat al enkele jaren bekend als een uitvalsbasis voor mensensmokkelaars. Tijdens het onderzoek naar de bende kwamen twee familieleden van de aangehouden Albanezen in het vizier. Ook zij zitten in de cel.

Ondertussen was in Engeland ook een Litouwse vrachtwagenchauffeur opgepakt. A.J. zou net als zijn Roemeense collega in opdracht van de Albanezen gewerkt hebben, maar ontkent zijn betrokkenheid. De verdachte werd recentelijk overgeleverd aan ons land. De Brugse raadkamer besliste dinsdagochtend dat hij een maand langer in de cel moet blijven.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!