Liefdesrivaal (23) bekent moord op Bjorn De Vrieze uit Schuiferskapelle

J.V. verschijnt woensdag voor de onderzoeksrechter. © GF
Redactie KW

De 23-jarige man die dinsdagmiddag de 28-jarige Bjorn De Vrieze vermoordde in zijn woning in Drie Wilgen in Schuiferskapelle, heeft volledige bekentenissen afgelegd. Dat is door onze redactie vernomen bij bronnen dichtbij het dossier.

De man kon het niet verkroppen dat het slachtoffer een relatie had aangeknoopt met zijn vriendin. De man verschijnt woensdag in de loop van de namiddag voor de onderzoeksrechter op verdenking van moord.

Lichaam gevonden in woning

Het lichaam van Bjorn De Vrieze (28) werd dinsdag aangetroffen in zijn woning in de straat Drie Wilgen. Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek onder leiding van een onderzoeksrechter gevorderd.

Het slachtoffer was politiek actief bij meerderheidskartel N-VA/Open VLD+. “Bjorn zou op de lijst staan bij de komende verkiezingen”, zegt Johan Rosseel, voorzitter van Open VLD Tielt.

Bjorn De Vrieze was de zoon van de zaakvoerders van de bekende Slagerij Hans. Hij zou de zaak overnemen.

Reacties op overlijden

Burgemeester Els De Rammelaere reageerde intussen op het overlijden:

Elshttps://www.facebook.comFacebook1

Niet te vatten dat je er niet meer bent… wat een voorrecht jou gekend te hebben! Rust zacht, Bjorn, topkerel 😢🖤

Geplaatst door Els De Rammelaere op dinsdag 1 mei 2018

rich1.0https://www.facebook.com/els.derammelaere/posts/10214170751135781552

De woning van het slachtoffer.
De woning van het slachtoffer.© LK

Ook het kartel reageert verslagen:

N-VA/Open VLD + Tielthttps://www.facebook.com/nva.openvldtielt/https://www.facebook.comFacebook1

Bjorn, We waren zo blij dat je onze hechte groep met jouw enthousiasme, goede ideeën en daadkracht versterkte. Een droom…

Geplaatst door N-VA/Open VLD + Tielt op dinsdag 1 mei 2018

rich1.0https://www.facebook.com/nva.openvldtielt/posts/418534608552091552Open Vld Tielthttps://www.facebook.com/openvld.tielt/https://www.facebook.comFacebook1280

Bjorn De Vrieze

Bjorn,
rust zacht, jongen.

Geplaatst door Open Vld Tielt op woensdag 2 mei 2018

video1.0https://www.facebook.com/openvld.tielt/videos/1232827703516695/500

Open VLD Tielt: “Bjorn zou op onze lijst staan”

Johan Rosseel, voorzitter van Open VLD Tielt, reageert verslagen op de dood van Bjorn. “We zitten in zak en as”, zegt hij. “We kunnen dit echt niet geloven. Wij kennen Bjorn als een erg rustige jongen en zouden hem nooit aan geweld of agressie linken. Dit klopt gewoon niet.”

Bjorn was sinds een goed jaar actief bij Open VLD. “Een echte aanwinst. Hij zou normaal ook op onze kartellijst met N-VA prijken bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Wij kennen Bjorn als een warm mens en politicus in spe. Iemand met goeie ideeën en een bijzonder sterk engagement. Bij elke activiteit stond hij klaar om een handje te helpen. Maar ook inhoudelijk was Bjorn sterk. Hij wilde van Tielt echt een betere plek maken.

Bij Open VLD had Bjorn gelijkgestemde zielen aangetroffen, zegt Johan. “We waren als een tweede familie voor hem… Dit nieuws schudt ons compleet door elkaar. Normaal stond er vanavond een bestuursvergadering op de agenda, waar Bjorn ook aanwezig op geweest zou zijn. Die gaat niet door, maar we komen wel samen om elkaar te steunen in deze moeilijke periode.”

“Bjorn is zo plots en brutaal van ons weggerukt. We kennen enkel maar hopen dat de dader de juiste straf krijgt.”

Gewond bij incident op café

Bjorn De Vrieze raakte enkele jaren geleden gewond toen hij barman was in café Cirque Central. Een man wilde met enkele vrienden een glas drinken in het jongerencafé, maar omdat de groep duidelijk boven haar theewater was, werd hen de toegang ontzegd.

Dat was duidelijk niet naar de zin van B.V., die prompt een mes trok en Bjorn De Vrieze in de arm verwondde. De barman had die avond vrijaf, maar toch vond hij het zijn plicht om de jongeren duidelijk te maken dat ze in hun toestand de zaak niet konden betreden.

Hij liep in een snijwond in de arm op, maar kon na verzorging in het Sint-Andriesziekenhuis naar huis toe.

(MF/LK/Belga/PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier