Leidster dievenbende die toesloeg in Van Der Valk Hotel in Oostkamp krijgt 30 maanden cel

Redactie KW

Een 45-jarige vrouw uit Cuba heeft in de Brugse rechtbank 30 maanden effectieve celstraf gekregen voor achttien diefstallen. Het openbaar ministerie had drie jaar cel gevraagd maar omdat Carmen G. een slachtoffer vanuit de gevangenis vergoedde, gaf de rechter haar zes maanden ‘korting’.

De vrouw stond aan het hoofd van een Latijns-Amerikaanse bende die vanaf de zomer van 2016 tot april 2018 in heel Vlaanderen diefstallen pleegde. Ze viseerden telkens handtassen in supermarkten en in ontbijtzalen van hotels.

Het gerecht kwam de bende op het spoor na een diefstal in juli 2017 in het Van Der Valk Hotel in Oostkamp. Op camerabeelden was te zien hoe Carmen G. op de parking uit een Chevrolet met Italiaanse nummerplaat stapte en vliegensvlug een handtas met 800 euro mee graaide in de ontbijtzaal.

Verder onderzoek linkte de bende aan feiten in onder meer Brugge, Gent, Leuven, Aalst, Antwerpen, Temse, Mechelen, Sint-Niklaas en Malle. Het gerecht kon nog drie Peruviaanse kompanen identificeren, die echter niet kwamen opdagen voor het proces. De drie vrouwen kregen donderdag celstraffen van 10 en 15 maanden. Een vrouw die bestolen werd in een Brugs Delhaize-filiaal stelde zich burgerlijke partij in de zaak. Carmen G. haalde met haar gestolen bankkaart 480 euro af. Dat geld betaalde ze intussen terug met geld ze verdiende door te werken in de wasserij van de gevangenis.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier