Leerkracht Ter Groene Poorte riskeert jaar voorwaardelijk voor kus op de mond

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een leerkracht van de hotelschool Ter Groene Poorte heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid. De veertiger geeft toe dat hij een 15-jarige jongen op de mond kuste, maar houdt vol dat hij geen kwade bedoelingen had. Het openbaar ministerie vorderde een jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

De feiten zouden zich in december 2016 afgespeeld hebben in een koelcel van de Brugse hotelschool. Twee leerlingen beweren dat ze door hun praktijkleerkracht op de mond werden gekust. De bal ging in januari 2017 aan het rollen toen een van de slachtoffers zijn ouders inlichtte en naar de politie stapte. J.T. werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar kreeg strenge voorwaarden opgelegd. Sindsdien is de leerkracht ook geschorst.

Het onderzoek wees uit dat de beklaagde heel vriendschappelijk omging met zijn leerlingen. Tijdens de les liet hij zich bijvoorbeeld door enkelen masseren. Die massages werden uiteindelijk niet als aanranding van de eerbaarheid beschouwd. Voor de vermeende kussen op de mond moest J.T. zich wel voor de strafrechter verantwoorden. Nog voor de start van het proces, dat achter gesloten deuren plaatsvond, barstte de man in tranen uit.

De verdediging vroeg de vrijspraak. De leerkracht bekent weliswaar een enkele kus op de mond, maar had naar eigen zeggen geen seksuele bijbedoelingen. T. ontkent ook dat hij foto’s van zijn geslachtsdeel naar twee leerlingen zou gestuurd hebben. Ondergeschikt stelde zijn advocaat opschorting van straf voor, gekoppeld aan voorwaarden. De rechtbank doet uitspraak op 13 mei.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier