Lang niet al onze 'slimme' camera's praten met elkaar

27/10/17 om 07:19 - Bijgewerkt om 07:18

Daar is het winteruur, daar zijn de donkere dagen en helaas, ook de inbrekers. In de strijd tegen rondtrekkende dievenbendes worden deze winter 162 'slimme' camera's ingezet, camera's die nummerplaten herkennen. Een probleem: 8 van de 19 West-Vlaamse politiezones zijn nog niet aangesloten op het West-Vlaamse cameraschild, dat alle gegevens met elkaar uitwisselt. Gouverneur Carl Decaluwé wil die gaten in het schild zo snel mogelijk gedicht zien.

ANPR-camera's, de 'slimme' toestellen die nummerplaten kunnen herkennen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Waar er vier jaar geleden nog maar 22 toestellen in West-Vlaanderen waren, zijn er nu al 162. Wegens de grenscriminaliteit staat het zuiden van de provincie veel verder dan het noorden, dat de komende maanden een inhaalbeweging plant. Zo telt politiezone VLAS (Kortrijk/Kuurne/Lendelede) al 45 slimme camera's, politiezone Brugge zal de komende maand de eerste vijf in gebruik nemen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!