Laatste kans voor dealende cafébazin uit Roeselare

13/07/18 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:43

Een 47-jarige cafébazin uit Roeselare is vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden, waarvan tien maanden effectief, en een boete van 3.200 euro.

Laatste kans voor dealende cafébazin uit Roeselare

© Getty Images/iStockphoto

Ze liep al zes keer eerder tegen de lamp. De rechter gaf haar nog een laatste kans maar dan moet ze wel zeven strenge voorwaarden volgen om van haar druggebruik af te geraken. De vrouw zit als sinds begin februari in de cel. Het onderzoek naar haar handel ging aan het rollen toen iemand verklaarde dat hij 200 gram speed in zijn ijskast had liggen. Die drugs bleken bestemd voor de cafébazin. Na telefoononderzoek volgden huiszoekingen. Bij haar thuis werd niet meteen opengemaakt, maar de speurders hoorden wel het toilet doorspoelen. Ook in het café lagen drugsattributen. Ze gaf toe sinds oktober vorig jaar opnieuw speed te verkopen, onder meer om haar eigen verslaving te bekostigen.

Drie anderen uit Oostende, Ingelmunster en Roeselare stonden mee terecht omdat ze drugs kochten of verkochten aan haar. De Oostendenaar kreeg een effectieve celstraf van twee jaar en een boete van 8.000 euro. De twee anderen kwamen er met lichtere straffen vanaf.

(LSi)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!