Laagvliegende politiehelikopter houdt Kortrijk wakker

Redactie KW

Verschillende inwoners van Kortrijk meldden woensdagochtend op sociale media niet bijster goed geslapen te hebben. Oorzaak was een laagvliegende politiehelikopter die vannacht streed tegen grenscriminaliteit.

Volgens Thomas Detavernier, woordvoerder van de politiezone Vlas, ging het om een geplande actie van de federale politie. “Er gebeuren wel meer van die acties. Ze zijn vooral bedoeld om grenscriminaliteit tegen te gaan“, weet Detavernier.

“Wellicht was het de federale politie gisteren niet per se om Kortrijk te doen maar wel om de nabijgelegen E17. Het is wel vreemd dat ze zo lang boven een plaats bleven cirkelen met zoeklicht. Dus misschien waren ze iets op het spoor. Meer details kan ik daarover niet geven.”

Bij de federale politie bevestigen ze dat het om een maandelijkse geplande actie tegen grenscriminaliteit ging. Maar volgens hen is er gisteren niks uitzonderlijks gebeurd. Dat het om een terugkerende actie gaat hoeft wel niet te betekenen dat inwoners van Kortrijk telkens zullen wakker liggen. De controles concentreren zich iedere keer op een ander deel van het grensgebied. (AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier