Kwaad opzet bij zware woningbrand in Zedelgem

© JVM
Redactie KW

Met de uitslaande woningbrand in het West-Vlaamse Zedelgem was in de nacht van woensdag op donderdag wellicht kwaad opzet gemoeid. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Voorlopig zijn nog geen verdachten gearresteerd.

Het vuur ontstond rond 02.15 uur in een huis langs de Groenestraat. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al door het dak. Volgens de lokale politie van de zone Het Houtsche sloeg het vuur ook over op de luifel van het tankstation naast die woning. Gelukkig kon de brandweer de brand blussen, zodat het tankstation zelf gevrijwaard bleef. De bewoners van de uitgebrande woning waren niet aanwezig, waardoor er geen gewonden vielen.

Het parket stelde een branddeskundige aan om de precieze oorzaak van de brand te achterhalen. Uit zijn bevindingen blijkt dat er aanwijzingen zijn om uit te gaan van kwaad opzet. Het is voorlopig nog niet duidelijk wie de brand dan zou hebben aangestoken. “Het onderzoek naar de mogelijke dader of daders is nog lopende”, klinkt het bij het parket.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier