Kroaat riskeert 40 maanden cel voor inbraken op kerstnacht in de streek rond Menen

Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verscheen maandag een jonge man uit Kroatië. Hij moest zich verantwoorden voor een reeks inbraken op kerstnacht vorig jaar. De politie heeft weet van minstens 26 aliassen die door de beklaagde gebruikt worden.

Op kerstnacht vorig jaar pleegde de beklaagde samen met vier kompanen verschillende woninginbraken in de streek rond Menen. Op camerabeelden is te zien hoe vijf gemaskerde mannen een woning binnendrongen. Ze gingen aan de haal met geld, juwelen, een PlayStation en zelfs enkele flessen champagne.

Het voertuig met Franse nummerplaat was de politie al opgevallen, maar toen ze de wagen wilde controleren, vluchtten ze de grens over. De wagen, een gestolen Audi TT, werd later in Frankrijk gesignaleerd. De beklaagde kon opgepakt worden, de anderen konden vluchten. In de wagen vond de politie de buit van verschillende inbraken.

Schaamte

De man, een 23-jarige Kroaat, gaf tijdens de zitting aan dat hij zich schaamt voor zijn daden. Hij verbleef bij enkele vrienden in een woonwagenpark in Charleroi nadat hij zijn huur niet meer kon betalen. Die vrienden zouden hem verteld hebben dat zij een goede manier wisten om snel geld te verdienen. Hij ontkent dat er sprake was van een georganiseerde bende.

De beklaagde is niet aan zijn proefstuk toe. Hij zit momenteel een celstraf uit van 40 maanden voor een reeks diefstallen in Limburg. Het openbaar ministerie vordert ook voor deze diefstallen 40 maanden cel. Het vonnis volgt op 28 mei.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier