Kortrijkse politie houdt verkeersacties om inbraken te voorkomen

© Belga
Redactie KW

In Kortrijk, Kuurne en Lendelede heeft de Kortrijkse politie de afgelopen dagen extra verkeerscontroles gehouden. De acties zijn vooral bedoeld om inbrekers af te schrikken. Die zijn door de vroeg invallende duisternis actiever dan anders.

Op woensdag 7 en donderdag 8 november 2018 voerde de Politiezone Vlas op 5 verschillende locaties zowel verkeerscontroles als anti-inbraakacties uit. “Het tijdstip in het jaar is bewust gekozen omdat de vroege duisternis niet zelden zorgt voor meer rondtrekkende daders, die zowel namiddag- als vooravondinbraken proberen te plegen. De controles gebeurden dan ook net op die tijdstippen”, vertelt de politie.

De controles gebeurden vooral in de wijk Rodenburg in Marke, de Lange Munte en de Wolvendreef in Kortrijk, ‘t Rode Paard in Bellegem en de wijk Bellegem Bos.

Alle toegangswegen van en naar deze wijken werden bemand door een controlepost van de politie. In de wijk zelf namen de gemeenschapswachten het preventieve luik voor hun rekening. Zij brachten alle inwoners op de hoogte van het opzet van de controleactie. Tegelijkertijd screende de politie met het ANPR-voertuig de nummerplaten van de voertuigen op de drukke invalswegen Doorniksesteenweg en Torkonjestraat/Moeskroensesteenweg.

Uiteindelijk werden er 353 voertuigen gecontroleerd. De agenten vonden een illegaal persoon, iemand die softdrugs op zak had, een dronken bestuurder en een persoon zonder rijbewijs.

“We vragen aan de bewoners om zelf extra alert te zijn en steeds de politie te alarmeren via het nummer 101 bij het zien van verdachte personen en voertuigen. Je belt beter een keer te veel dan te weinig“, voegt de politie nog toe.

Uit de vele positieve reacties van bewoners bleek dat deze acties zeer op prijs gesteld worden. De komende weken en maanden staan nog meer dergelijke controleacties gepland.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier