Kortrijkse kerstmarkt krijgen dieven over de vloer

© Tom Vanderghinste
Redactie KW

Onbekenden forceerden woensdag de toegangsdeur tot een van de huisjes op de Kerstmarkt op het Schouwburgplein. Hun buit was magertjes: zes flessen drank en wat geld.

De politiezone Vlas is op zoek naar de dader of daders op basis van de vele beschikbare camerabeelden. Tegelijk waarschuwt de Kortrijkse politie voor handtas- en winkeldieven tijdens deze eindejaarsperiode. “Criminelen maken handig gebruik van de drukte en onoplettendheid van zowel shoppers als handelaars om hun slag te slaan“, zegt woordvoerder Thomas Detavernier. “Alle drukke plaatsen, winkels en horecazaken vormen tijdens de kerst- nieuwjaars- en soldenperiode een groter doelwit voor dieven.”

Van zaterdag 9 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018, houdt de politiezone Vlas dagelijks verhoogd toezicht in de winkelstraten van Kortrijk (inclusief K in Kortrijk en Shopping Center Kortrijk-Noord), Kuurne (inclusief het centrum en Ter Ferrants) en Lendelede. In die periode worden, naast de reguliere interventieploegen, extra voet- en fietspatrouilles ingezet. Daarbovenop voert een extra politiepatrouille ook toezichten uit in het centrum van de Kortrijkse deelgemeenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier