Kortrijkse Afghaan voor de rechter voor acht messteken aan landgenoot

Redactie KW

Een 33-jarige Afghaan die ondertussen van Kortrijk naar Oostende verhuisde, riskeert een celstraf van vijftien maanden. Op 16 oktober 2017 diende hij bij een discussie met een 21-jarige landgenoot in de Oude Kasteelstraat in Kortrijk acht messteken toe.

Ashraf K. moest zich voor de rechter verantwoorden voor poging tot doodslag. Na eerdere problemen tussen de twee, diende hij iets over 22 uur het slachtoffer de messteken toe. Daarna liep hij met het mes naar de politie en vertelde dat hij vreesde dat hij vermoord zou worden. Volgens hem dook het slachtoffer in zijn straat op omdat hij van plan was met hem te komen vechten. “Ik nam het mes af en in paniek sloeg ik toe”, aldus K.

Bij het slachtoffer klonken andere geluiden. “Ik ben plots zonder reden langs achter aangevallen en kreeg messteken in de borst. Na de steekpartij dreigde hij er nog mee terug te keren om hem te vermoorden.” Het slachtoffer raakte zwaargewond en moest enkele weken revalideren maar overleefde de clash.

Ashraf K. vloog vijf maanden in voorhechtenis. Dat volstaat voor de openbare aanklager als effectieve celstraf. De rest vroeg hij de rechter voorwaardelijk uit te spreken. Vonnis op 4 februari. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier