Koppel riskeert zware celstraf voor plunderen hotelkamers in Oostkamp en Brugge

Redactie KW

Een Colombiaans koppel riskeert in de Brugse strafrechtbank dertig maanden celstraf voor een tiental inbraken in hotelkamers. De vijftigers viseerden telkens de hotels Van Der Valk in Oostkamp en Grand Hotel Casselbergh in Brugge.

Terwijl Nelly G.C. op de uitkijk stond, brak haar man Federico P.R. de kamers binnen. Volgens de procureur had het koppel het vooral gemunt op geld en juwelen en stortte het tussen 2012 en 2017 liefs 37.000 euro cash op zijn rekening. “De inbraken waarvoor zij zich hier vandaag verantwoorden vormen wellicht maar het topje van de ijsberg. In Nederland en Spanje zijn de beklaagden trouwens gekend voor gelijkaardige feiten. De slachtoffers waren telkens buitenlandse toeristen waarvan ze wisten dat zij zich geen burgerlijke partij zouden stellen.”

Het koppel viel uiteindelijk door de mand via bewakingsbeelden en beelden van ANPR-camera’s aan de afrit van de autosnelweg. Bij een huiszoeking werden in hun woning twaalf gestolen polshorloges en een armband aangetroffen. Momenteel zitten de twee in voorhechtenis. “Ze hebben hun lesje geleerd en hopen dat een werkstraf kan volstaan“, klonk het bij de verdediging. De uitspraak volgt op 12 maart.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier