Koppel leeft maandenlang op hotel zonder te betalen

Redactie KW

Een koppel uit Mechelen moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor flessentrekkerij. Dirk S. (57) en Chantal V. (52) verbleven maandenlang in hotels zonder de rekening te betalen.

Het onderzoek naar het duo ging al in 2013 van start. Dirk S. en Chantal V. gingen telkens op dezelfde manier te werk. Ze betaalden de eerste nachten netjes cash om het vertrouwen van de hoteldirectie te winnen. Vervolgens verlengden ze hun verblijf, maar verlieten ze het hotel zonder te betalen. Tijdens dat verblijf deden de twee zich telkens uitgebreid te goed aan de drank in de minibar.

Eind 2013 verbleven S. en V. liefst drie maanden in Hotel Ramada in de Leopold II-laan in Oostende. Daar lieten ze een rekening achter van liefst 12.000 euro. Het Oostendse Hotel Du Parc bleef met een onbetaalde rekening van 4.700 zitten. Ook het Oostendse Leopold Hotel evenals hotels in Veurne, Middelkerke en Ieper werden afgezet door het duo. In totaal lieten ze voor ongeveer 22.000 euro aan onbetaalde facturen achter. Dirk S. en Chantal V. kwamen maandag niet opdagen voor hun proces. Het openbaar ministerie vroeg zes maanden celstraf voor elk.

De twee zijn geen onbekenden bij het gerecht, want in 2009 kregen ze in de correctionele rechtbank in Mechelen elk drie jaar effectieve celstraf voor cocaïnesmokkel vanuit Brazilië. Ze vielen toen door de man nadat de douane op de luchthaven veertien kilogram cocaïne aantrof in plaasteren beeldjes die voor het koppel bestemd waren. In de zaak van de flessentrekkerij volgt de uitspraak op 22 oktober.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier