Kinderopvang in Ardooie sluit na incident

Steven Verdoolaeghe van het Zorgbedrijf Roeselare. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

De kinderopvang in de Beverensestraat 83, vroeger onder de naam Coccocinel maar sinds oktober van vorig jaar onder de vleugels van KIDZ Roeselare, is sinds maandag 27 augustus gesloten.

“Als gevolg van een incident in de kinderopvang waar we niet meer kunnen over zeggen omwille van een gerechtelijk onderzoek”, zegt algemeen directeur Steven Verdoolaeghe van het Zorgbedrijf Roeselare waartoe KIDZ behoort. Sofie Lecointre startte in het najaar van 2010 met de kinderopvang Cococinel in de Beverenstraat 83 in Ardooie. “In oktober van vorig jaar baatte ze de zaak niet meer op zelfstandige basis uit maar onder de vleugels van kinderopvang KIDZ Roeselare”, zegt Steven Verdoolaege, algemeen directeur van het Zorgbedrijf Roeselare.

Sofie zei ons dat de sluiting van de kinderopvang er kwam nadat er een klein incident gebeurd was in haar kinderopvang. “Meer kan ik daar niet over zeggen omdat het onderzoek nog volop bezig is”, liet ze weten.

“Op 14 augustus deed er zich in de kinderopvang in de Beverenstraat 83 een incident voor”, zegt hij. “Niet de ouders van én van de kinderen maar de verantwoordelijke van de kinderopvang zelf heeft ons van dat incident op de hoogte gebracht. Er is dus voor alle duidelijkheid niets in de doofpot gestoken. In overleg met Kind & Gezin beslisten we dan om die kinderopvang definitief te sluiten. In die kinderopvang zaten een 8-tal kinderen tussen de 0 en 3 jaar. Voor ieder kind is er een oplossing. Het blijft nu alleen wachten op resultaten van het gerechtelijk onderzoek dat nog volop aan de gang is.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier