Kinderen Ivo Poppe: "Wij waren niet Het Vaticaan"

26/01/18 om 16:17 - Bijgewerkt op 31/01/18 om 11:00

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die beschuldigd wordt van oudermoord en de moord op 'een tiental' andere mensen, hebben zijn drie kinderen getuigd. De drie weerlegden het beeld dat donderdag geschetst werd door hun tante. "Dat ze ons gezin Het Vaticaan noemden, is niet terecht."

Het eerste kind dat kwam getuigen, was de 32-jarige zoon van beschuldigde Ivo Poppe. De jongeman studeerde voor burgerlijk ingenieur. "Mijn vader is altijd een harde werker geweest en ik probeer dat ook te zijn. Ik programmeer nu software voor een fabrikant van textielmachines uit West-Vlaanderen. Hij steunde ons altijd in alles wat we deden en is ook trots op wat zijn kinderen bereikt hadden. Wij zijn christelijk opgevoed maar dat onze tante ons gezin 'het Vaticaan' heeft genoemd, dat begrijp ik niet. Wij waren vrij in alles wat we deden", getuigde de jongeman. "Ik was enorm geschrokken toen hij aangehouden werd. Sinds die dag is ons leven op stop gezet. We missen hem en...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!