Kevin L. uit Oostende aangehouden voor moord op ex-vriendin in Ettelgem

Na de moord verschanste Kevin L. zich op het dak van een appartementsgebouw in Bredene. © JRO
Redactie KW

De Brugse onderzoeksrechter heeft Kevin L. (31) aangehouden op verdenking van moord op zijn ex-partner. Dat bevestigen zijn advocaten. De Oostendenaar bracht de vrouw om het leven in haar woning in Ettelgem.

Het levenloze lichaam van Caroline D. (46) werd maandagmiddag aangetroffen in de garage van haar woning in de Vijfwegstraat in Ettelgem, een deelgemeente van Oudenburg. Ze werd de avond ervoor om het leven gebracht door haar ex-partner.

Zakelijke bespreking

Na de moord verschanste Kevin L. zich urenop het dak van een appartementsgebouw in Bredene. Pas na ettelijke uren onderhandelen kon hij ingerekend worden.

In de loop van maandagnamiddag was in Melle al een mogelijke handlanger van de Oostendenaar gearresteerd. Dietwin H. beweert dat hij pas maandagochtend voor een zakelijke bespreking naar het huis in Ettelgem trok. Van de moord was hij naar eigen zeggen absoluut niet op de hoogte. De man uit Balegem werd woensdagmiddag door de onderzoeksrechter uiteindelijk niet aangehouden voor moord, maar wel voor enkele andere tenlasteleggingen.

Dietwin H. zit niet in de cel voor moord.
Dietwin H. zit niet in de cel voor moord.© a-VTM

Ondertussen is ook Kevin L. voor de onderzoeksrechter verschenen. Hij werd aangehouden op verdenking van moord en wederrechtelijke vrijheidsberoving. “Onze cliënt heeft zijn bekentenissen van bij de politie bevestigd tegenover de onderzoeksrechter. De voorleiding is sereen verlopen”, aldus meester Tom Noyez. Over het motief wenst de verdediging zich niet uit te spreken.

Vrijdag voor de raadkamer

Beide verdachten zullen vrijdag voor de raadkamer in Brugge moeten verschijnen. Dan zal beslist worden over hun verdere aanhouding.

(Belga)

Messteken en slagen werden slachtoffer fataal

Woensdagochtend werd door de wetsdokter een autopsie uitgevoerd op het lichaam van het slachtoffer. Uit de eerste bevindingen blijkt dat de vrouw meerdere messteken en meerdere slagen te verwerken kreeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier