Kattin met loodjesgeweer beschoten in Oostkamp

© Foto TL
Redactie KW

De dierenarts kon de kogel niet verwijderen omdat die te diep zat. Het dier is weer thuis, maar heeft wel nog last. “Wij zullen klacht indienen tegen onbekenden”, aldus de baasjes.

De kleine kattin Lucie strompelde maandagmiddag het huis van haar baasjes Michael Coene en Margaux in Oostkamp binnen. Ze mankte en verloor veel bloed, dus die hadden onmiddellijk door dat er iets niet pluis was. Het koppel ging naar de dierenarts en de diagnose was duidelijk: Lucie werd beschoten met een loodjesgeweer. “De dierenarts kan het bolletje zelfs niet verwijderen omdat het te diep zit”, zegt Michael. “Een operatie zou te pijnlijk en complex zijn.”

En dus kreeg Lucie antibiotica en mocht het katje naar huis. Ondertussen gaat het steeds beter met haar. “Ze kan nog steeds moeilijk stappen en heeft zichtbaar pijn, maar dat zou tegen het einde van de week wel beter moeten zijn”, zegt Margaux. “Het is allesbehalve fijn om je huisdier op die manier te zien.”

Onbegrip

Het koppel vraagt zich nu vooral af wie hun kat heeft beschoten en waarom. “De dierenarts zag dat blijkbaar wel vaker, maar dan vooral bij katten die dichtbij een jachtgebied wonen”, aldus Michael. Maar het koppel woont in de Nelestraat, in de Oostkampse wijk Nieuwenhove. “En Lucie loopt normaal niet verder weg dan enkele huizen of langs een wegeltje hier vlakbij ons huis. We begrijpen er dus helemaal niets van. Wie zou haar nu willen beschieten? Het is alleszins niet zo dat ze voor overlast of zo zorgt.”

Het jonge koppel is niet van plan om het hierbij te laten. Zij willen naar de politie stappen om klacht in te dienen tegen onbekenden. “Uit principe. We willen dat degene die dat gedaan heeft gevonden wordt en ook gestraft kan worden. Enkel op die manier kunnen zo’n praktijken stoppen.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier