Jury samengesteld voor assisenproces over moord op Alia

© Getty Images
Laurens Kindt

In het assisenhof in Brugge wordt de jury samengesteld voor het proces tegen Luc Vanden Bussche (64) uit Kortrijk. De man wordt beschuldigd van de moord op zijn partner Alia Belromari (56) op 27 mei 2017.

Het was de beschuldigde zelf die op 27 mei 2017 naar de politie stapte met de melding dat hij zijn vriendin om het leven had gebracht. Toen de agenten gingen kijken in het appartement, net om de hoek van het commissariaat in Kortrijk, vonden ze het levenloze lichaam van Alia Belromari. De vrouw lag naakt op bed, gewurgd en met haar buik opengesneden. Naast haar lichaam lag haar hart. De beschuldigde verklaarde in eerste instantie dat hij zelf niet wist waarom hij de feiten gepleegd had, maar gaf nadien toe dat ze ruzie hadden gekregen. Hij bekende dat hij haar eerst wurgde met het lint van haar kamerjas en vervolgens met een keukenmes haar buik open sneed en haar hart uit haar lichaam haalde. Volgens hem had Alia Belromari hem zelf al een paar keer gevraagd om haar te helpen uit het leven te stappen, maar in haar omgeving vond de politie niemand die kon bevestigen dat de vrouw levensmoe was.

De echte start van het proces volgt op maandag 20 mei. Dan zal openbaar aanklager Tom Janssens de akte van inbeschuldigingstelling voorlezen en wordt beschuldigde Luc Vanden Bussche ondervraagd over de feiten door voorzitter Boudewijn Desmet. Luc Vanden Bussche wordt verdedigd door advocaten Hans Beerlandt en Wouter Buyck. De dochter van Alia Belromari, die zich burgerlijke partij stelde, wordt vertegenwoordigd door advocaten Jef Vermassen en Stephen Schellinck. Voor de tenlastelegging moord riskeert beschuldigde Luc Vanden Bussche een levenslange opsluiting.

Lees alles over het proces vrijdag in Krant Van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier