Jordy V. blijft in de cel voor moord met kruisboog

29/06/18 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:15

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 24-jarige man uit Tielt met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jordy V. bracht op 1 mei een liefdesrivaal met een kruisboog om het leven.

Jordy V. blijft in de cel voor moord met kruisboog

Op dinsdag 1 mei trok de verdachte met een kruisboog naar de woning van Bjorn D. in Schuiferskapelle, een deelgemeente van Tielt. Jordy V. kon immers niet verkroppen dat zijn vriendin een relatie had aangeknoopt met de 28-jarige man. Het zwaar bebloede slachtoffer werd rond de middag aangetroffen in zijn woning, maar alle hulp kwam te laat.

De speurders konden Jordy V. vrij snel inrekenen. De jongeman met een blanco strafblad bekende de feiten, maar ontkent dat er sprake was van moord. Naar eigen zeggen wilde V. zijn liefdesrivaal enkel bang maken en heeft hij slechts per ongeluk geschoten met zijn kruisboog. De bewuste kruisboog werd in eerste instantie niet aangetroffen, maar werd een tijdje later toch teruggevonden.

Op 19 juni werd aan de woning van het slachtoffer een reconstructie gehouden. Jordy V. toonde aan de onderzoeksrechter en de speurders hoe de feiten zich volgens hem hebben afgespeeld. De wetsdokter en de wapendeskundige waren aanwezig om te bekijken of de versie van de verdachte kan stroken met de werkelijkheid. Ook de gerechtspsychiaters waren present om het gedrag en de persoonlijkheid van V. te bestuderen. Ondertussen is de politie ook begonnen met het moraliteitsonderzoek van de verdachte.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!