Jongeren zorgen voor overlast tijdens hun vakantie in Knokke-Heist

Redactie KW

De uitgaande jeugd in Knokke maakt het de afgelopen dagen behoorlijk bont. De politie moest al verschillende keren tussenkomen bij allerhande schermutselingen. “Die overlast keert elk jaar tijdens de eerste weken van augustus terug”, klinkt het daar.

De politie van Knokke zette de afgelopen dagen telkens drie extra ploegen in. Het gaat om zogenaamde ‘overlastploegen’. En die hebben hun handen meer van vol. Want in de uitgaansbuurt maken jongeren op vakantie het de laatste tijd behoorlijk bont. En dat gaat van nachtlawaai tot vechtpartijen op straat. De politie moest dan ook al enkele van hen bestuurlijk aanhouden. Het gaat in de meeste gevallen om Belgische jongeren die in de badstad op vakantie zijn.

Het gaat in de meeste gevallen om Belgische jongeren die in de badstad op vakantie zijn.

“We weten dat dit een probleem is dat elk jaar terugkeert tijdens de eerste weken van augustus”, zegt commissaris Frederic Neirynck. “Maar we stemmen daar dan ook onze capaciteit op af. Drie ploegen zijn daar continu mee bezig. De overlast situeert zich voornamelijk rond de Congostraat, aan discotheek The Scoop. Onze mensen moeten eigenlijk continu oppas spelen. Want van zodra we weer weg zijn komt het wel eens tot schermutselingen. Toestanden die we uiteraard niet toejuichen.”

Op sociale media was al heel wat te doen over de overlast van de laatste nachten. Een buurtbewoner maakte verschillende filmpjes en die gingen viraal. “De huur- en vastgoedprijzen zijn hier heel hoog”, zegt de man die liever anoniem blijft. “Dan zou je toch een goeie nachtrust verwachten. Maar het gaat hier al nachten aan een stuk zo door.”

Burgemeester Leopold Lippens roept van zijn beurt op om rustig te blijven en geen polemiek te starten. “We zijn allemaal jong geweest. De mensen kunnen tegen niets meer“, zegt hij. “Het uitgaansleven is belangrijk voor ons. Een gemeente die z’n jeugd zou verliezen is een gemeente die verdwijnt. Maar het mag de buren natuurlijk niet storen. In de topweken hebben we elk jaar wel wat overlast. Dat is geen uitzondering. Maar de politie doet formidabel werk.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier