Jongeren overvallen nachtwinkel in Brugge

De nachtwinkel van Asif Imran kreeg overvallers over de vloer. © MVN
Redactie KW

Drie jonge gasten hebben dinsdagavond de winkel Ar-Rahmaan in Brugge overvallen. Eén van hen bedreigde de uitbater met een mes. “Ik moest het geld geven of hij zou me vermoorden. Dat zei hij toch”, aldus de man.

De overval gebeurde dinsdagavond even voor 20 uur in de kruidenierswinkel Ar-Rahmaan in de Sint-Maartensbilk in Brugge. Drie jongemannen kwamen er binnen, maar waren duidelijk niet van plan om iets te kopen. “Alles gebeurde in amper dertig seconden”, zegt slachtoffer Asif Imran (37). “Ik zat achteraan toen het belletje ging. Toen ik naar voor ging, zag ik drie grote kerels. Ze hadden hun gezichten verborgen. Ik kon enkel hun ogen zien. Eén van hen toonde me het mes. Hij beval me om de kassa te open en het geld te geven. Or I kill you, zei hij. Dus ik deed wat ze vroegen. Er stak zo’n 200 euro in de kassa. Even snel als ze gekomen waren, waren ze weer weg.”

Camera’s

Asif zette nog even de achtervolging in, maar moest de jongemannen in de duisternis al snel laten gaan. Hij keerde terug naar de winkel en verwittigde de politie. Die kwamen ter plaatse en slaagden er behoorlijk snel in om de drie daders te identificeren met behulp van de bewakingscamera’s. Ze konden ook snel opgepakt worden. Het gaat om Brugse jongeren, waarvan één 18 en één 19 jaar oud is. De derde is nog minderjarig. De eerste twee werden door de onderzoeksrechter aangehouden, de jongste ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Asif valt uit de lucht als hij hoort dat de daders gevat zijn. “Daar heeft niemand mij iets over gezegd. Ook het geld is voorlopig nog niet terecht. Ik ben wel heel blij om te horen dat die gasten gevat zijn. Ik had eerlijk gezegd wel schrik gekregen. Niet voor mezelf, maar voor mijn vrouw. Wat als zij hier had gestaan?”

Ingenieur

Asif kwam zes jaar geleden samen met zijn vrouw vanuit India naar België. De man werkt als ingenieur bij Case New Holland in Zedelgem. Een jaar geleden startte zijn vrouw de winkel die van 10 uur ‘s morgens tot 22 uur ‘s avonds open is op. Asif zelf springt enkel na zijn werk bij. Dat was ook dinsdagavond het geval. “Ik zal dat ook blijven doen. Gelukkig was het niet erger. Ik kan het op zich wel plaatsen.” (TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier