Jongeren die Yordi aanvielen aan Spiraalbrug in Roeselare zijn opgepakt, maar terug vrijgelaten

27/10/17 om 09:30 - Bijgewerkt om 17:42

De jongeren die twee weken geleden de 13-jarige Yordi een oogkasbreuk sloegen ter hoogte van de spiraalbrug in Roeselare zijn opgepakt. Een hele opluchting voor Yordi die ondertussen opnieuw naar school kan.

Jongeren die Yordi aanvielen aan Spiraalbrug in Roeselare zijn opgepakt, maar terug vrijgelaten

Op vrijdag 13 oktober werd de jonge Yordi Decoudu het slachtoffer van zinloos geweld ter hoogte van de spiraalbrug in Roeselare. "Hij was op terugweg na school toen hij plots staande werd gehouden door drie jonge mannen. Ze omsingelden hem en verkochten hem enkele rake klappen. Hij liep daarbij onder meer een hersenschudding en een oogkasfractuur op. Passanten hielpen hem naar huis", vertelt mama Ingrid Temmerman.

"Naast het fysiek lijden, heeft hij het ook mentaal moeilijk. Hij heeft veel nachtmerries waarbij hij de feiten herbeleeft. Tot overmaat van ramp liep hij na een van die nachtmerries in paniek naar mij toe en stootte daarbij zijn voet aan de salontafel met drie gebroken tenen als gevolg."

Meteen na de feiten deed mama Ingrid al een oproep naar getuigen. "En vorige week hebben we affiches opgehangen op de plaats waar het gebeurd is", zegt ze. En dat levert nu op. De politie heeft drie minderjarige daders opgepakt aan de hand van camerabeelden van het cameranetwerk in Roeselare.

De 14-jarige verdachte die het voortouw nam in de feiten en ook gekend is bij de politiediensten voor gelijkaardige feiten werd deze namiddag voorgeleid voor de jeugdrechter. Die heeft hem moeten vrijlaten, omdat er geen plaats was in een jeugdinstelling. De twee andere verdachten van 13 en 14 jaar, die een beperkter aandeel hebben in de feiten en niet gekend zijn bij de politiediensten, werden ter beschikking gesteld van het parket en werden ook vrijgelaten. Zij zullen zich op een later tijdstip voor de jeugdrechter moeten verantwoorden.

(TD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!