Jongere daders ramkraak Panos Izegem vrij onder strenge voorwaarden

09/01/18 om 20:38 - Bijgewerkt om 20:39

De twee 19-jarigen die op een maand tijd twee keer een ramkraak pleegden bij de broodjezaak Panos in Izegem, zijn dinsdag door de raadkamer vrijgelaten onder voorwaarden.

Jongere daders ramkraak Panos Izegem vrij onder strenge voorwaarden

© Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

De twee jongeren van 19 uit Izegem en Harelbeke, die vorige week in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt konden worden na een zware inbraak in broodjeszaak Panos in het centrum van Izegem, zijn vandaag door de raadkamer in Kortrijk onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Ze moeten zich onder meer aan een avondklok houden.

De inbraak vorige week was de tweede op korte tijd in Panos Izegem. Ook op 6 december hadden F.D. uit Izegem en M.V. uit Harelbeke al op identieke wijze de vitrine van de broodjeszaak ingeslagen en de geldlade van de kassa meegenomen. Camera's in het Izegemse centrum konden hen tijdens hun vlucht volgen tot aan de centrale brug en bij een nachtelijke controle op de N36 in Vichte liepen ze tegen de lamp. Ze bekenden de twee stoutmoedige inbraken te hebben gepleegd en vlogen achter de tralies. Na amper een week liet de raadkamer in Kortrijk hen toch vrij, na een fikse bolwassing. "Het zijn erg jonge kerels die de stommiteit van hun leven begingen", verdedigt advocaat Filip De Reuse hen. "Ze mispeuterden nog nooit iets. Niemand, ook hun ouders niet, begrijpt wat er hen heeft bezield. Hun snelle vrijlating is een opluchting voor hen, maar ook voor mij, want die gasten verdienen écht die tweede kans." Later zal het duo zich wel nog voor de rechter moeten verantwoorden.

(LSi)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!