Jongen die levensgevaarlijk gewond raakte na vechtpartij aan de beterhand, daders lopen vrij rond

Redactie KW

De 16-jarige jongen die afgelopen weekend levensgevaarlijk gewond raakte na een scoutsfuif in Blankenberge, is gelukkig aan de beterhand. Kacha kroop door het oog van de naald en snapt niet wat de daders van amper 14 en 16 jaar bezielde.

De feiten gebeurden zaterdagnacht. Het slachtoffer was aanwezig op een fuif met een vriend. Die laatste kreeg een kleine discussie met drie Oostendenaars van amper 14 en 16 jaar. De gevolgen waren groot. Even verderop in de De Smet de Naeyerlaan liep het fout. “Dat groepje begon plots zonder reden mijn vriend aan te vallen”, doet Kacha zijn verhaal. “Ik wou hem beschermen en kreeg daardoor zelf rake klappen. Ik had een hersenbloeding en zweefde even tussen leven en dood. Nu gaat het beter met me. Gelukkig maar. Al kan ik nog steeds moeilijk lang rechtstaan of wandelen.”

Over de vrijlating van de daders houdt hij zich op de vlakte. “Dat is een taak voor de regering”, zegt Kacha. Volgens de dokters komt hij er helemaal bovenop. De jonge daders lopen nog steeds vrij rond door een plaatsgebrek in jeugdinstellingen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier