Jongeman blijft in de cel voor mislukte overval in Oostende

Philippe Peeters maakte gebruik van zijn ervaring bij de militaire politie en wist de dader tegen de grond te werken. © (Foto JR)
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 19-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van een poging tot gewapende afpersing. A.C. probeerde een krantenwinkel te overvallen, maar werd probleemloos overmeesterd door de echtgenoot van de uitbaatster.

Vrijdagnamiddag viel de jonge overvaller de krantenwinkel in de Gistelsesteenweg in Oostende binnen. Onder bedreiging van een mes eiste A.C. de inhoud van de kassa, maar de echtgenoot van de uitbaatster was duidelijk niet onder de indruk. De man maakte gebruik van zijn ervaring bij de militaire politie en wist de dader tegen de grond te werken. Met spanbandjes bond hij de armen en de benen van de jongeman vast, tot de politie ter plaatse kwam.

A.C. werd zaterdag door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van een poging tot gewapende afpersing. Volgens de verdediging pleegde hij de feiten om zijn drugsschulden af te kunnen betalen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier