Jonge Slowaak aangehouden op verdenking van mensensmokkel in Zeebrugge

© a-KW
Redactie KW

Op dinsdag 19 maart boden vier personen zich in Zeebrugge aan boord van een Alfa Romeo aan voor inscheping in de Pride of Bruges. Blijkbaar betrof het vier personen uit Slowakije.

Hun documenten werden aan een grondige controle onderworpen door de grenswachters van de Scheepvaartpolitie van Zeebrugge. Omdat mensensmokkel door middel van valse papieren een gekende modus is in verschillende havens, zoals de haven van Zeebrugge, zijn de grenswachters opgeleid om valse documenten te onderscheiden van echte. De grenscontroleurs hadden sterke vermoedens dat de documenten niet authentiek waren, en riepen de collega’s van de gerechtelijke cel van de Scheepvaartpolitie in bijstand voor een bijkomende controle.

Uit het onderzoek bleek dat drie van de vier personen Albanezen waren, die effectief met valse Slowaakse identiteitsdocumenten probeerden de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. De Slowaakse chauffeur, een man van 20 jaar, werd gearresteerd en werd donderdag door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

(Parket Brugge)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier