Jonge moeder veroordeeld voor brandstichting in eigen woning in Emelgem

De woning in Emelgem © a-BFR
Redactie KW

Een 35-jarige vrouw uit Emelgem is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan 15 maanden effectief, omdat ze op 15 november vorig jaar in haar woning langs de Hendrik Consciencestraat in Emelgem een wasmand met opzet in brand stak.

De vrouw en haar drie maanden oude dochter raakten toen licht bevangen door de rook. Ze hield steeds haar onschuld staande.

Een branddeskundige van het parket stelde meteen na de brand vast dat de brand met opzet aangestoken was. Aanvankelijk werd de partner van de vrouw opgepakt, maar daarna opnieuw vrijgelaten. Daarna richtten de speurders zich op de vrouw, die in de gevangenis vloog.

Vooral haar vreemde gedrag van de vrouw overtuigt het openbaar ministerie dat zij de wasmand in brand stak. Ze lag aanvankelijk in de zetel te slapen, maar belde kort nadien haar partner op om te zeggen dat het brandde. Hij raadde haar aan om de brandweer te bellen, maar dat zag ze in eerste instantie niet zitten omdat ze het onder controle had. Pas later belde ze de brandweer. Ook toen een buurvrouw kwam aanbellen om te zeggen dat er rook uit haar woning kwam, gooide ze de deur dicht. Ze moffelde ook een aansteker die naast de wasmand lag, in haar broekzak.

Ook telefoontjes van de noodcentrale negeerde de jonge mama. De brand richtte niet veel schade aan. Volgens een tegenexpert die de advocaat van de moeder aanstelde, kan de brand ook accidenteel ontstaan zijn door een sigarettenpeuk die in de wasmand viel.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier