Jonge moeder uit Knokke-Heist in de cel voor poging tot gifmoord op baby

Het kind werd op maandag 12 maart plots ziek. © iStock
Redactie KW

Een 21-jarige vrouw uit Knokke-Heist zit in de cel op verdenking van poging tot gifmoord op haar zoontje van zeven maanden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De baby kreeg het antipsychoticum Haldol toegediend. De moeder ontkent haar betrokkenheid met klem.

Het kind werd op maandag 12 maart plots ziek en werd door zijn moeder naar het ziekenhuis van Knokke gebracht. Van daaruit werd de baby de volgende nacht overgebracht naar het universitair ziekenhuis in Gent. Op 20 maart bracht de spoedarts van het UZ het parket op de hoogte van een verontrustende situatie. Het slachtoffer vertoonde immers duidelijke sporen van vergiftiging. Ondertussen is het jongetje wel aan de beterhand.

Na die melding door de spoedarts werden de ouders van het slachtoffer opgepakt. Donderdag besliste de onderzoeksrechter om E.D. aan te houden op verdenking van poging tot gifmoord. Haar ex-partner werd na verhoor vrijgelaten. Het koppel ging in januari uit elkaar, maar het is niet bekend of die breuk een aanleiding kan zijn voor de feiten.

Immuniteitsstoornis

Het blijft voorlopig ook onduidelijk op welke manier de baby de druppels Haldol heeft toegediend gekregen. Door haar job als verzorgende zou de verdachte in principe toegang kunnen hebben tot het product. De verdediging merkt echter op dat het slachtoffertje aan een immuniteitsstoornis lijdt.

Volgens meester Joris Van Maele moet onderzocht worden of die medicatie de boosdoener kan zijn. Ten slotte kon volgens de advocaat van de verdachte ook nog niet bepaald worden wanneer de baby de dosis Haldol heeft binnengekregen.

Meester Van Maele bepleitte dinsdagochtend de vrijlating van zijn cliënte, maar daar ging de Brugse raadkamer niet op in. De verdachte blijft dus een maand langer in de cel. Het Brugse parket bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt, maar wil op vraag van de onderzoeksrechter over de inhoud van het dossier niets kwijt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier