Jonge Brusselse straatovervallers krijgen celstraf voor feiten in Oostende

14/06/18 om 15:30 - Bijgewerkt om 15:29

De Brugse strafrechter heeft donderdag twee prille twintigers uit het Brusselse veroordeeld tot 40 maanden effectieve celstraf voor afpersing en diefstal met geweld.

Jonge Brusselse straatovervallers krijgen celstraf voor feiten in Oostende

Een derde beklaagde kreeg drie jaar effectief. Samen met enkele minderjarigen pleegden ze enkele straatovervallen in Oostende.

Op 19 juli 2017 zakte een groepje van zes jongeren uit het Brusselse naar Oost- en West-Vlaanderen af. De bende dacht eerst toe te slaan op de Gentse Feesten, maar reisde uiteindelijk door naar Oostende. De bendeleden gebruikten een mes om hun slachtoffers te bedreigen en gingen onder andere met hun gsm aan de haal. De politie kon de verdachten diezelfde nacht al inrekenen, waardoor de buit snel terecht was.

Delen

De bende dacht eerst toe te slaan op de Gentse Feesten, maar reisde uiteindelijk door naar Oostende

Twee van de drie meerderjarige verdachten werden aangehouden door de onderzoeksrechter. De drie minderjarige verdachten werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. "De verdachten zijn liever lui dan moe en pleegden een moderne vorm van struikroverij", trok de procureur hard van leer. Het OM merkte bovendien op dat Nicolas L. eerder al tot twee jaar cel was veroordeeld voor geweldpleging.

Van de drie beklaagden liet enkel Bryan D. geen verstek gaan. Zijn advocaat Julien Wydoodt benadrukte dat D. zelf geen mes gebruikte en ook geen bedreigingen uitte. De feiten op de Zeedijk zag hij naar eigen zeggen zelfs maar op een afstandje gebeuren.

De rechter veroordeelde Nicolas L. en Bryan D. uiteindelijk tot 40 maanden effectieve gevangenisstraf. Alan L. kreeg drie jaar effectief voor zijn aandeel in de zaak. De onmiddellijke aanhouding van Nicolas en Alan L. werd bevolen.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!