Jeugdbende uit Knokke-Heist opgerold

In de uitgaansbuurten van Knokke-Heist raakten ze meermaals betrokken bij vechtpartijen. © iStock
Redactie KW

Acht leden van een georganiseerde jeugdbende uit Knokke-Heist zijn opgepakt door de politie. Dat meldt de politie van de zone Damme/Knokke-Heist. De Cobra’s waren betrokken bij meerdere vechtpartijen in het uitgaansleven.

De recherche van de lokale politie kwam de jongerenbende afgelopen zomer op het spoor. In de uitgaansbuurten van Knokke-Heist raakten ze meermaals betrokken bij vechtpartijen. De bende filmde ook enkele knokpartijen en deelde de beelden via sociale media. Daarnaast komen de Cobra’s nog in aanmerking voor handel in verdovende middelen.

De speurders konden ondertussen vijf minderjarige en drie meerderjarige jongens aan de bende linken. De minderjarigen werden voorgeleid bij de jeugdrechter. De meerderjarige verdachten zullen zich binnenkort voor de correctionele rechtbank van Brugge moeten verantwoorden voor bendevorming en opzettelijke slagen en verwondingen. “Het rechercheteam onderzoekt of ook andere jongeren gelinkt kunnen worden aan de bende. Bijkomende arrestaties zijn dan ook niet uitgesloten”, klinkt het in een persbericht van de politie.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier