Jaar effectieve celstraf voor man die onderhoudsgeld niet betaalt aan ex uit Wingene

05/01/18 om 19:43 - Bijgewerkt om 19:42

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 54-jarige man bij verstek veroordeeld tot één jaar effectieve gevangenisstraf omdat hij maandenlang geen onderhoudsgeld betaalde aan zijn ex-echtgenote. Gino I. kreeg eerder al drie maanden cel voor identieke feiten.

Jaar effectieve celstraf voor man die onderhoudsgeld niet betaalt aan ex uit Wingene

De beklaagde werd rechtstreeks gedagvaard door zijn ex-echtgenote A.V. (54) uit Wingene. De vrouw beweerde immers dat I. ondanks eerdere beslissingen van de familierechtbank en het hof van beroep nog steeds geen onderhoudsgeld betaalde. De beklaagde moest niet alleen betalen voor zijn ex-vrouw, maar ook voor hun gehandicapte dochter. Na een eerdere rechtstreekse dagvaarding werd Gino I. op 29 juni 2017 al veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf.

Gino I. kwam opnieuw niet opdagen voor het proces. Hij heeft geen vast adres meer in België en zou nu een B&B uitbaten in de Algarve. Het parket vroeg daarom om zijn onmiddellijke aanhouding, maar dat werd afgewezen door de rechter.

Aan de burgerlijke partij moet hij een morele schadevergoeding van 1.500 euro betalen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!