Jaar effectief voor man uit Oudenburg die onderzoeksrechter uitscheldt

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een man uit Oudenburg veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor gewapende weerspannigheid en smaad. Steve V. ging wild tekeer bij zijn arrestatie en schold de onderzoeksrechter uit voor ‘vuile hoer’.

Op 16 mei 2016 werd de beklaagde in Oostende tegengehouden door de politie. Steve V. liet zich echter niet zonder slag of stoot overmeesteren. Onder invloed van speed probeerde hij onder andere kopstoten uit te delen aan de agenten. Op 7 december werd V. in een ander dossier voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Toen hij aangehouden werd, verloor hij opnieuw de pedalen. De beklaagde schopte tegen haar bureau en noemde haar onder andere een ‘vuile hoer’.

De verdediging ontkende de feiten niet, maar merkte op dat V. zelf ook stevig werd aangepakt door de politie. “Zijn impulsief gedrag bij die voorleiding was een misplaatste reactie. Hij was zo kwaad omdat hij door een valse klacht werd aangehouden. Bij de eerste raadkamer heeft hij zich onmiddellijk verontschuldigd bij de onderzoeksrechter”, aldus meester Kris Vincke. Door zijn uitgebreid strafblad kon de beklaagde geen straf met uitstel meer krijgen. De verdediging vroeg tevergeefs om een werkstraf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier