Ivo Poppe: "Geen andere herinneringen meer"

30/01/18 om 12:50 - Bijgewerkt om 15:07

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die beschuldigd wordt van oudermoord en de moord op 'een tiental' andere mensen, zijn de getuigenverhoren afgelopen.

Ivo Poppe: "Geen andere herinneringen meer"

© BELGA

In totaal kwamen de voorbij anderhalve week 74 getuigen aan het woord. Drie mensen lieten belet, maar hun verklaring bij de politie werd integraal voorgelezen.

Op het einde van de zitting van deze voormiddag kreeg Ivo Poppe nog eens het woord. Voorzitter Meganck vroeg hem of er de voorbije tijd nog herinneringen naar boven zijn gekomen. "Neen, helemaal niet. Wel een aantal kleine dingen. Zoals het aanvraagformulier voor euthanasie voor mijn moeder, dat heb ik gekregen van Martine Sioen. Ik heb dat echter nooit ingevuld. Dat is bij de huiszoeking niet gevonden, omdat ik het dan wellicht al weggegooid had. Andere herinneringen zijn er niet meer naar boven gekomen", zei Ivo Poppe.

Dinsdagnamiddag zullen de advocaten van het AZ Delta en van het bisdom Brugge al pleiten. Morgen houdt procureur-generaal Serge Malefason zijn requisitoir, daarna pleit de verdediging. Of de jury daarna al in beraad zal gaan voor het arrest over de schuld is nog niet duidelijk.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!