Internering voor twintiger die politie bekogelde met stenen

Redactie KW

Een 26-jarige man uit Kortrijk die op 4 december 2015 aan de Gentpoort in Kortrijk de politie met stenen bekogelde, moet worden geïnterneerd. Dat besliste de rechter in Kortrijk.

Bahloul M. trok een spoor van vernieling door de stad. Aan het voetgangersbrugje van de Visserskaai met de Stasegemsesteenweg beschadigde hij een verkeersbord. Via de Groeningekaai wandelde hij vervolgens in de richting van de Gentsesteenweg. Tijdens zijn toch bekogelde hij voertuigen met stenen. Vooral een busje van het MPI De Kindervriend moest het ontgelden. Er sneuvelden tal van ruiten. Aan de Gentpoort probeerde de politie de man te arresteren maar dat was niet naar zijn zin.

M. bekogelde een politiecombi met een spervuur van keien die hij aan het nieuwbouwproject Gutenberg had gevonden. De agenten moesten versterking afwachten om de verwarde man uiteindelijk te arresteren. De politiezone Vlas liep door zijn baldadigheden zo’n 2.300 euro schade op, geld dat het als schadevergoeding kreeg toegewezen. MPI De Kindervriend kreeg een schadevergoeding van 2.750 euro. Meteen na het vandalisme werd de man gecolloqueerd. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier